Vaarbewijs

Vinkeveen

Gelegen in Utrecht op ruim 5 uur varen van de Westeinderplassen liggen de mooie Vinkeveense Plassen. Helder water, strandjes, veel eilanden en prachtige jachthavens met leuke restaurants zijn het devies.

Vaargebied – Vinkeveense Plassen

De Vinkeveense Plassen bieden voor ieder wat wils op het gebied van recreatie en natuur. De plassen worden gekenmerkt door de legakkers en de ring van 12 zandeilanden. Voor waterrecreatie zijn hier unieke mogelijkheden. U kunt het gebied zeilend en per motorboot maar ook heel goed met de kano of fluisterboot verkennen.

Op de Noordplas Recreatieplassen is een ring van 12 zandeilanden aangelegd. Deze eilanden beschikken over aanlegvoorzieningen en diverse zwemplaatsen. De zandeilanden zijn ideaal voor de varende recreant. De eilanden 1/2 (Winkelpolder) en 4/5 zijn via een vaste oeververbinding vanaf land bereikbaar. Hier zijn tevens parkeervoorzieningen. Bij eiland 4 is een duikzone aanwezig.
Aan de zandeilanden mag 3×24 uur worden afgemeerd. Een gedeelte van zandeiland 9 is gedurende de zomermaanden ingericht voor groepskamperen.

Op de het gedeelte aan de zuidwestkant van de N201 is het rustig en deze plas wordt vooral gebruikt door de zeilschool en als doorvaart van en naar de hoofdplassen. Daarnaast vindt je aan de oostkant de Demmeriksesluis. Met een verval van meer dan 1.70 meter brengt de sluis je omhoog naar de vaart richting De Angstel. Via de Angstel kun je naar Abcoude, Ouderkerk aan de Amstel en Amsterdam of richting de Loosdrechtse Plassen.

De natuur op en rondom de Vinkeveense Plassen vormen niet alleen een mooi decor tijdens een dagje uit maar de legakkers bieden ook plaats aan diverse flora en fauna. In De Botshol is zelfs een lepelaarkolonie gevestigd. Dit gebied is buiten het broedseizoen alleen met de kano toegankelijk. Je kunt overal varen, behalve op de de meertjes De Kleine en Grote Wije van Botshol. Het natuurgebied is prachtig, maar kan alleen bevaren worden met huurroeibootjes. De grote plas is in het midden 40 meter diep door zandwinning voor de A2. Aan de westzijde van Baambrugse Zuwe wordt het meest gevaren en vinden de meeste activiteiten plaats. Hier zijn ook de meeste jachthavens en restaurants te vinden.

Aan de oostzijde is het rustig en kun vind je de snelvaartbaan. Hiervoor heb je uiteraard een vergunning nodig. Je kunt hier alleen hardvaren als je een waterskieer of wakeboarder trekt. Gewoon even snelvaren zonder iemand voor te trekken is verboden. Meer informatie vindt je op www.derondevenen.nl

Onze Cursussen

De kosten van onze praktijk cursussen prijzen worden per boot gerekend. U kunt er zelf voor kiezen om privé les te nemen of met meerdere cursisten te komen.  U staat ongeveer 90% van de tijd achter het roer. Deze tijd wordt evenredig over het aantal cursisten verdeeld. Wij adviseren om met maximaal 4 cursisten tegelijk te komen. Wilt de langer les? Cursus uitbreiden of maatwerk is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor een quote.

Theorie cursus Vaarbewijs1 - VB1
Vanaf 149per persoon
Bij de theorie cursus Vaarbewijs 1 behandelen we alle hoofdzaken en zwaartepunten van de examenstof.
Praktijk cursus op uw eigen boot
199Cursus 3 uur
Leer zelf veilig te varen op uw eigen boot onder begeleiding van een ervaren  instructeur.
Praktijk cursus op onze sloep
279Cursus 3 uur
Leer zelf veilig te varen op onze motorboot (sloep) onder begeleiding van een ervaren  instructeur.